maanantaina, kesäkuuta 27, 2011

Juhannus juhlittu

Olipas taas rapsakka kesäretki Nummirockiin. Ja nyt on kyllä aika rapsakka jälkitila siitä retkestä.
Mehän keksittiin sitten jo keskiviikkona, että miksipäs ei tästä jo lähettäis kohti Nummijärveä ajelemaan. Ei ku iso pyörä pyörimään, kamat kasaan ja autoon ja kaupan kautta liikkeelle, seittemän jälkeen illalla päästiin ajelemaan ja yhentoista jälkeen oltiin jo pelipaikoilla leiriä kokoamassa. Yllättävän paljon siellä oli populaa jo sillon. Yö meni siinä eri ihmisten kanssa hölpättäessä ja pari virvoitusjuomaa nauttiessa. Sen verran viileetä oli kans, ettei nukkumisesta tainnu tulla ku tunnin verran jotakin. Ei mitään mielikuvaa, mihin aikaan olisin ees yrittäny sitä nukkumista alottaa, mutta kaheksan jälkeen yritin tuhrata nuotioo syttymään, muttei siitä tullu yhtään mitään. Onneks sentään palaviakin nuotioita leireistä löyty, joten pysty istuskelemaan ainaki Rovaniemen poikien leirissä - ja aamukaffetkin sai sieltä vielä kaupan päälle.
Torstaina alko jokavuotiset leirinaapuritkin tipotellen saapua paikalle. Samoin tehtiin päiväretki Nummijärvi Campingkiin, kun oli sauna siellä varattuna. Taas oli kyllä kunto jo kohillaan siinä vaiheessa, kuinkas siinä nyt niin kävikään. Torstaina myös pieni sateenpoikanen pääs piristämään. Sillon kuitenkaan ei ollu bändejä ku kaljateltan lavalla, joten eipä to paljon haitannu. Deathchain tuli nähtyä ja joku coverbändi. Muuten aika meni lähinnä ihmisten kanssa höpöttäessä - ja miten siitä sosiaalisesta elämästä tulikin niiiiin kauheeseen känniin! Matka kaljateltasta leiriin (noin 150 metriä?) kesti vissiin tunnin. Ensimmäinen ongelma oli heti se perhanan ulosmenoportti (pyöröovi), jonka kanssa toimiminen 3 promillen humalassa ei ole kovin helppoa... Naapurit kommentoi seuraavana aamuna myös sitä, että leirissä jakkaralla pysymisessä oli äärimmäisiä vaikeuksia. Samoin tuli kommenttia joltakin täysin tuntemattomalta tyypiltä perjantaina: "Miten voit olla noin freesinä, kun eilen olit niin kauheessa kunnossa!" Enkä ollu! Se oli ehkä Koponen...
Perjantaiaamuna klo kuuden jälkeen heräsin siihen, kun poijjat jo teltan ulkopuolella huuteli "Rudiiiii, Rudiiii". Olivat heränneet jo puol viiden aikaan pieneen viileyteen. No eihän siinä auttanu ku napsauttaa tölkki auki. Ja Kari+ta tulivat kans jo siinä puol kasin aikaan pelipaikoille. Pieni tarkastus laukkuihin osoitti, että olin sitten keskiviikko klo 23.30 - torstai n. klo 02 juonu parit pullot viinaa. Eipä siis ihme se kuntokaan, varsinki ku nukkumista oli harrastanu ehkä tunnin verran.
Perjantain alkupäivä meni lepposissa merkeissä leirissä istuskellessa. Vettäkään ei tullu enää ollenkaan, joten pysty hyvillä mielin viettämään leirielämää. Alueelle puolestaan liikuskeltiin vasta puol viiden hujakoilla Rotten Soundia vahtaamaan. Siitäpä alkokin sitten rokit kunnolla! Aina välillä piipahettiin leirissä juomatauolla - siis kaljateltassa oleilun välissä, hmm... Niin, olihan siellä niitä bändejäkin, mutta mitäpä noista jauhamaan niin kauheesti. Norther oli yllättävän kova, oikeestaan päivän toiseks paras. Parhaasta vedosta vastan Legion of the Damned; siinä on kyllä selvästikin bändi, joka ei livenä petä ikinä. Cavusia ei mumma jaksanu enää jäähä kattelee, kun kahen yön valvomiset otti jo veronsa.

Lauantaina tehtiin taas aamupäivän retkuilu kämpinkiin ja saunomaan. Hyvin ehittiin takasin vielä Eläkeläisiä kattomaan. Vallan mainio päivän alotus siinä olikin. Päivä jatku hyvin samaan malliin ku edellisetki. Muzakkia, tuttuja, leirielämää, uusia tuttuja jne. Ja festareitten päätösbändinä Turisas oli kyllä loistava! Oli taidettu bändinkin leirissä nauttia vähän virvokkeita, mutta hyvin kulki soitti kaikesta huolimatta. Täytyy kyllä sanoa, että tällä kertaa festareitten parhaan bändin titteli menee Suomeen.

Sunnuntaina edessä oli aina yhtä ihana paluumatka... voi huokaus. Mutta kotiinkin selvittiin illan katveessa. Viime yö ei sitten ollukaan enää niin ihana, saati nyt tää työpäivä... Mutta kaiken kaikkiaan oli taas ratkiriemukas juhannus, jota ei onnistunu pilaamaan edes yks paskamainen puhelu siinä torstain ja perjantain välisenä yönä. Se unohtu aikas nopeesti mielestä. Nyt sitten pitäis selvitellä leireilyvermeet ym. ja alkaa pakata Rhodoksen laukkua. Se alkaa kuulkaas huomisen jälkeen loma!